Word donateur en beslis mee!

Ruim 500 bewoners van Heer, Vroendaal en Eyldergaard hebben zojuist onze nieuwsbrief in de bus gekregen. Hierin stellen we onze stichting voor en vertellen we over onze doelen (openbare toegankelijkheid, verrijking van het parkbos, ontmoetingsfunctie) en onze plannen (onderhoud, overlast tegengaan, DOE-dagen). Maar ook melden we dat we uw hulp hierbij heel goed kunnen gebruiken. Zonder sponsoren en donateurs zijn we – al onze goede bedoelingen ten spijt – feitelijk nergens. Draagt u de mooie Kloostertuin ook een warm hart toe? Word dan vandaag nog (gezins)donateur en ‘Vriend van de Kloostertuin’! Op pag. 4 van de nieuwsbrief leest u alles over de voordelen van een donateurschap. We zijn u zeer erkentelijk voor uw bijdrage waarmee we de Kloostertuin kunnen blijven onderhouden, verbeteren en vooral openbaar houden voor onze buurten.

Please follow and like us:
error22
fb-share-icon121
Tweet 20
fb-share-icon20

Eén gedachte over “Word donateur en beslis mee!”

  1. Ik vraag me al enige tijd af waarom het kerkgebouw dat bij het voormalige klooster hoort eigenlijk zo vaak ‘kapel’ werd/wordt genoemd. Ons bestuurslid-huisredacteur spreekt in het stuk hierboven terecht soms van kerk en soms van kapel 😉
    Het woord kapel heeft een rijke etymologische achtergrond en kent (zie o.m. Van Dale) vele betekenisonderscheidingen. Eén daarvan is ‘niet-parochiale kerk’, en dat verklaarde voor mij de aanduiding ‘kapel’. Ik heb, als niet-gelovige, met eigen ogen gezien dat de fraaie kloosterkerk/kapel (rijksmonument!) een zeer belangrijke functie voor de kerkgang vanuit vooral Heer vervulde, maar een parochiale kerk was het nu aan de eredienst onttrokken gebouw niet. Dit bleek mij ook toen in de Kloostertuin een bezoekster mij eens vertelde dat ze geen toestemming kon krijgen om haar overleden moeder vanuit deze HeiligHartkloosterkerkkapel te laten begraven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *