RISICOVOLLE SCHIMMEL!!!

Op woensdag 15  en donderdag 16 mei kapt Algemene Bomendienst Limburg BV circa 40 esdoorns in bos Bethanie (Kloostertuin Opveld) die besmet zijn met de schimmel Cryptostroma corticale. Bos Bethanie is het bosperceel dat gelegen is tussen de wijken Heer en Vroendaal, grenzend aan Klooster Opveld.

Woningcorporatie Servatius is eigenaar van dit bosperceel en heeft in overleg met Gemeente Maastricht een noodkapvergunning verstrekt voor het verwijderen van de circa 40 aangetaste esdoorns. Tijdens deze werkzaamheden wordt de hele Kloostertuin afgezet voor gebruik. Vermijd dus s.v.p. het bos op beide dagen. 

De sporen van de schimmel kunnen via mond en ogen binnendringen tijdens het kapwerk. Als de sporen in de longen komen, kunnen ze pneumonitis (ontsteking van longblaasjes) veroorzaken. Blijf dus vooral weg uit het bos op 15 en 16 mei. Dit heeft Servatius ook per brief gevraagd van een groot aantal omwonenden.

De boomverzorgers die de werkzaamheden gaan uitvoeren dragen beschermende kleding en mondkapjes. Om verspreiding van de sporen te voorkomen worden de gekapte bomen niet verkleind met behulp van houtversnipperaars, maar in containers uit het gebied gebracht en vervolgens verbrand.

Meer info op de website van Servatius.

Please follow and like us:
error20
fb-share-icon121
Tweet 20
fb-share-icon20

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vind je de site interessant? Volg ons dan en 'like' ons!