Nieuwe borden geplaatst

Vandaag hebben we, in ‘opdracht’ van Servatius Wonen & Vastgoed (eigenaar van Kloostertuin Opveld), vier toegangsborden geplaatst bij de vier ingangen naar het kloosterbos. Met deze borden informeren we bezoekers dat het kloosterbos een particulier terrein is. De eigenaar (en stichting VKO) wil het parkbos heel graag openbaar toegankelijk houden en vrij wandelen toestaan van 06.00 tot 23.00 uur.

Om de kloostertuin ook in de toekomst openbaar toegankelijk en voor iedereen aantrekkelijk te houden, wordt bezoekers gevraagd om enkele basisregels in acht te nemen: afval in de prullenbakken, hondenpoep opruimen, geen toegang met brommers/scooters en geen loslopende honden. Op deze manier blijft het voor de vrijwilligers die de prullenbakken leegmaken (en rommel opruimen) behapbaar.

De bordjes staan bij de ingang aan de Veldstraat, de ingang nabij de Heilig Hart-grot (achterzijde kapel), de ingang aan de Rijksweg (parkeerplaats Croonenhoff) en de ingang aan het Vroendaalpad. Samen houden we de kloostertuin schoon en aantrekkelijk voor jong en oud – en heel belangrijk: openbaar toegankelijk!

Please follow and like us:
error22
fb-share-icon121
Tweet 20
fb-share-icon20

2 gedachten over “Nieuwe borden geplaatst”

  1. Brommers en scooters komen nog steeds trekken zich nergens iets van aan .De gras weiden staat het gras tot aan je middel ziet er niet uit . Van honden geen last , met vriendelijke groet J.E

  2. Zoiets moet wennen. We zijn af en toe in gesprek met parkbezoekers om de regels en de redenen daarvoor langzamerhand te laten doordringen. De weiden worden net zoals veel bermen en openbare veldjes in Maastricht pas laat in het seizoen gemaaid om de biodiversiteit te bevorderen.

    Winfried Temme, bestuurslid Stichting Vrienden van Kloostertuin Opveld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *