DOE-dag #1 in woord en beeld

De eerste DOE-dag van 2022 zit erop. Door een gezellige groep van 10 mensen – waaronder 2 nieuwe gezichten – is er op zaterdag 19 maart* flink gewerkt. Onder een strakblauwe hemel en een heel aardig voorjaarszonnetje was het ook bepaald geen straf om de handen uit de mouwen te steken. Als vanouds vormde de DOE-dag een mooie mix van lekker buiten werken én buiten genieten.

*De DOE-dag zou plaatsvinden op 12 maart (NLdoet) maar is 1 week verplaatst.

Voortbordurend op de laatste DOE-dag van 2021 hebben we ook nu weer veel opschot van met name vlier en hazelaar verwijderd. Ook zijn op meerdere plekken in het bos de dikste twee stammetjes van de hazelaars verwijderd, zodat deze struiken beheersbaar blijven. Verder zijn er nog enkele (zo goed als) dode boompjes omgezaagd en overhangende takken gesnoeid. En natuurlijk is er rommel en afval opgeruimd en zijn de prullenbakken geleegd.

Een tweede grote klus op deze DOE-dag was het repareren van stukken hekwerk en prikkeldraad. Er is een goed begin gemaakt met het afscheidingshekwerk dat ter rechterzijde van de ingang ‘Vroendaalpad’ begint en vandaaruit de Kloostertuin in loopt (langs de sportwei van Porta Mosana). Zo zijn er heel wat meters nieuw spandraad en prikkeldraad aangebracht (of gerepareerd) en is het gaaswerk op meerdere plaatsen hersteld en/of verstevigd.

Voor deze DOE-dag hebben we diverse materialen moeten aanschaffen, zoals spandraad, prikkeldraad, gaas, spanners, ijzerdraad en stevige handschoenen. Heel fijn dat we hiervoor mochten rekenen op de hulp van het Oranje Fonds (NLdoet) en Servatius Wonen & Vastgoed, waarvoor veel dank! En dank natuurlijk aan de vrijwilligers uit de buurt die ruim vier uur in de weer zijn geweest in de Kloostertuin. En tot slot dank aan onze voorzitter voor de goedverzorgde  lunch.

De eerstvolgende activiteit die op de rol staat is het PAASVUUR op 16 april.

We hebben er alle vertrouwen in dat dit kleine feestje dit jaar wél kan doorgaan! De stookontheffing is binnen, de ‘vaste vuurleider’ is al aan het regelen en droog stookhout is er voldoende. Over deze activiteit vind je begin april alle informatie op deze website, op onze Facebook-pagina, op de Nextdoor-app, op de website van Buurtplatform Heer etc.

Kijk voor een overzicht van al onze komende activiteiten op de pagina Activiteiten.

Please follow and like us:
error20
fb-share-icon121
Tweet 20
fb-share-icon20

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vind je de site interessant? Volg ons dan en 'like' ons!