Burendag 2021 was een succes!

Op deze prachtig zonnige zaterdagmiddag 25 september mochten we enkele tientallen buren ontvangen in de speciaal voor deze gelegenheid opengestelde Kloosterkapel. Na een bekertje koffie of thee met daarbij een lekker gebakje kon men op zijn gemak de monumentale kapel bekijken of eenvoudigweg plaatsnemen op de kerkbanken en de sfeer op zich laten inwerken.

Koffie/thee en iets lekkers
Berend Brouwer

Na deze inloop opende onze penningmeester Berend Brouwer (wegens verhindering van onze voorzitter Giel Peeters) de Burendag met een welkomstwoord en korte uitleg van het programma. Vervolgens was het podium voor bariton Edward Berden en pianiste Denny Gorissen. Zij brachten een zevental mooie liederen ten gehore, passend bij kapel, nostalgie en ‘burensfeer’.

Edward Berden & Denny Gorissen

De interessante lezing die Coen Eggen aansluitend hield over de historie (van de bouw) van de kapel, kon eveneens op een warme belangstelling van de aanwezigen rekenen. Wie wist bijvoorbeeld dat op de huidige locatie van winkelcentrum De Leim vroeger een leemkuil lag waar de bakstenen werden gemaakt waarmee de buitenkant van de kapel is opgetrokken?!

Burendag 2021: lezing van Coen Eggen in de kapel.

Dhr. Eggen informeerde zijn publiek verder over de diverse specifieke kundig- en vaardigheden van de architecten/bouwers van de Kloosterkapel, de verschillende bouwmaterialen (waaronder mergel en beton en de talrijke ‘misbaksels’ die nog duidelijk te zien zijn in de buitenmuren) en de bijzondere beelden, de ijzerbeslagen toegangsdeuren en de decoratieve tegelvloeren.

Na de lezing konden de bezoekers binnen en buiten de kapel rondkijken en vragen stellen aan dhr. Eggen, die bovendien nog verschillende historische foto’s en tekeningen had meegenomen. Een ander deel van de bezoekers koos ervoor om getuige te zijn van het planten van een wilde kersenboom in de Kloostertuin, waar sinds vorig jaar veel bomen (noodgedwongen) zijn gerooid.

Amaury Stroux
Boomplantdag 2021.

Deze bomenplant staat symbool voor de aanplant van meerdere bomen (linde, iep, eik, lijsterbes) die we rond 4 november (Boomfeestdag) gaan planten op de laatste DOE-dag van 2021. Doordat het plantgat vooraf gegraven was, stond de kers snel op zijn plek en werd deze ‘ingezegend’ door enkele fraaie gedichten die al even fraai werden voorgedragen door bestuurslid Winfried Temme.

Winfried draagt gedichten voor

Hiermee kwam er rond 15.00 uur een einde aan een geslaagde mooie middag. Wie wilde kon nog een kopje koffie tot zich nemen en even door de kapel of het parkbos struinen. We willen iedereen hartelijk danken voor de komst, de mooie complimenten én voor de donaties op deze middag. Wijzelf kijken eveneens met veel plezier én gepaste trots terug op Burendag 2021!

Please follow and like us:
error20
fb-share-icon121
Tweet 20
fb-share-icon20

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vind je de site interessant? Volg ons dan en 'like' ons!